BYOD is de afkorting van “Bring Your Own Device”. Zoals de omschrijving al doet vermoeden, is de betekenis ook precies wat er staat. Maak van uw eigen apparaat, zoals een iPAD, computer of laptop een werkplek en u hoeft nooit meer met een werklaptop heen en weer te reizen. Deze nieuwe ontwikkeling is in een stroomversnelling gekomen door de Corona-pandemie. Door de maatregelen die er getroffen zijn, is iedereen weer halsoverkop thuis gaan werken. 

“Maar waarom zou u überhaupt kiezen voor het werken vanaf uw eigen privé-apparatuur?”
Het antwoord is simpel: flexibiliteit en gebruiksgemak.

True NORTH ict is specialist op het gebied van BYOD.
Ook onbezorgd, betaalbaar en veilig werken vanuit huis?
Neem dan snel vrijblijvend contact met ons op!

Het antwoord is vrij simpel: vergroten van gebruiksgemak en flexibiliteit. Met werklaptops moet thuiswerken gepland worden. Vanaf uw eigen apparatuur inloggen, om ad hoc iets te kunnen regelen is nu mogelijk door BYOD. Werkgevers promoten het ook steeds meer, het is enorm kostenbesparend op het personeelsbudget. De onkostenvergoeding voor dit BYOD-systeem is vele malen lager dan de aanschaf van apparatuur voor werknemers. BYOD moet wel ingericht worden met de nodige beveilingsmaatregelen en ingericht worden naar de soort werkzaamheden die u wilt uitvoeren vanuit huis

Denk bijvoorbeeld aan verlies of beschadiging van een privé apparaat waar ook bedrijfsdata op staat. Binnen de Cloud-omgeving is data gemakkelijk en snel ook in het BYOD-systeem veilig te stellen. Er zijn tal van oplossingen, zoals een wachtwoord-kluis met gebruik van een two-factor-authentification of het versleutelen van data. De wachtwoordkluis is een centrale login. Hier worden alle inlegcombinaties verzamelt. U of uw medewerkers hoeven dan alleen nog maar de toegangscombinatie van die kluist te onthouden i.p.v. alle losse gebruikersnamen en wachtwoorden.