Veilig werken in de Cloud biedt vele voordelen. Het is een stabiele, persoonlijke en veilige online omgeving voor MKB of privé, waarbij je met ieder apparaat in deze omgeving kan werken. Denk hierbij aan een PC, iMac, iPad of Android-tablet. Vergeet natuurlijk ook niet de smartphone. Die is in onze hedendaagse dagelijks leven niet meer weg te denken.

Bestanden, foto’s en andere data wilt u met de groots mogelijke zorg bewaren en ten alle tijde kunnen benaderen. Veiligheid is niet vanzelfsprekend. Al deze data kan verloren gaan door brand, diefstal of defecte hardware zoals externe harde schijven. Met werken in de Cloud is het risico van verlies tot een uiterst minimum beperkt. 

U hoeft dus niet altijd meer fysiek op uw kantoor werkplek te zijn, om toegang te hebben tot bestanden die u nodig heeft voor uw werk. Het brengt dus ook vooral flexibiliteit met zich mee. Een voorbeeld van zo’n online omgeving is de Dropbox. 

Een ander voordeel van werken in de Cloud is, dat alle data vanaf iedere externe werkplek beschikbaar is.

De verschillende informatie kan nu ook in verschillende lagen van de organisatie beschikbaar zijn. Iedere werknemer krijgt alleen informatie die voor hen van toepassing en relevant is. Zo kan iedereen vanuit zijn eigen noodzakelijke of ideale werkomgeving optimaal presteren.

Vanuit huis kunt u op uw thuiswerkdag, ook diezelfde bestanden benaderen. Dit is zelfs op ieder niveau apart per medewerker in een organisatie in te stellen. Ook in de Cloud kan er een rechten structuur ingericht worden, identiek aan de desktop omgeving vanaf de werkplek op kantoor. 

Is er meer opslag nodig? Geen probleem, de serverruimte is flexibel. Dit kan vaak al binnen een paar minuten geregeld zijn. Cloud-diensten werken altijd met een vast bedrag. Zo staat u nooit voor onverwachte hoge kosten. TRUE NORTH ict kan uw Cloud omgeving veilig, snel en betaalbaar opzetten.